onsdag 14 maj 2014

Vårens workshops med KBU är nu avklarade!

Under våren har återSKAPA tillsammans med KBU, Kultur för barn och unga, erbjudit 20 st klasser i årskurs 2, över hela Malmö att komma på skräddarsydd workshop till oss. Totalt blev det till och med 21 klasser, från 13 olika skolor, med över 500 elever som besökte oss i vår skapande verkstad och materialbank på STPLN. Det har verkligen varit roligt, att se och möta så många barn från samma årskurs. Det har varit en riktig lärdoms-period, också för oss! Nu samlar vi ihop våra erfarenheter, och siktar framåt, mot hösten och alla utmaningar som kommer med den. 

Säkert är att vårt material väckt massvis av nyfikenhet, skaparlust och kreativitet hos barnen, och att flera av dem löst problem på nya sätt de inte trodde de kunde innan. Som ett av alla barn här formulerade det efter workshopen: "jag trodde inte jag kunde göra något så speciellt". Flera barn har säkert också börjat tänka i nya banor om skräp som ett material med ett värde, som en resurs. En pojke viskade i örat till en av pedagogerna här "skräp är verkligen som guld"!

Samarbetet med KBU fortsätter, och till hösten förmedlas, via Kulturproceduren, kostnadsfria workshops till barn i F-klass och årskurs 4. Dessutom kan man från och med nu, via Malmö stad, söka Skapande skola pengar för att komma till oss. Mer information om hur du går till väga finns att läsa här intill. 

Stort tack till KBU som gjorde det möjligt för barnen att komma till oss, och tack alla barn och pedagoger som valde att komma!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar